ידע

בשביל הראש

מאמרים אחרונים

Recent articles

סקר גיל המעבר

סקר גיל המעבר

אנו מזמינות אותך להשתתף בסקר אנונימי קצרצר על גיל המעבר. הסקר נועד לעזור לנו להבין מה הכי מטריד אותך בתקופה זו ולהעניק לך את המידע והתמיכה שאת צריכה. השקיעי כמה דקות מזמנך ותרמי לנו בידע שלך. נשמח לשמוע את דעתך ולספק לך מענה מתאים. כל משתתפת חשובה לנו!

קראי עוד »
משחק שאלון גיל המעבר

חידון גיל המעבר

הצטרפי לחידון המיוחד שלנו ובדקי את רמת הידע שלך בנושא. כל תשובה תקרב אותך להבנה טובה יותר של מה שמצפה לך וכיצד להתמודד עם השינויים. נסי עכשיו, זה לוקח רק כמה דקות!

קראי עוד »

התמודדות עם מצבי משבר וטראומה

Dealing with trauma and crisis situations

רומי ושלי

חיים בצל המלחמה – War-Life Balance

על התפר שבין האישי למקצועי, רומי אנגל ושלי שמשוני, שתיהן פסיכולוגית מומחיות וחברות טובות, משוחחות על התקופה מאז ה- 07.10. מוזמנות להקשיב לשיחה אשר מנרמלת את האתגרים ומציעה כלים להתמודדות עם התקופה המורכבת

קראי עוד »
הגישה של Womena לטיפול בטראומה

הגישה של Womena לטיפול בטראומה

חשוב שנדע כי רק ב- 10%-20% מהמקרים, נשים שנחשפו לאירוע טראומטי יפתחו PTSD
Disorder Stress Traumatic Post – הפרעת פוסט טראומה.
ברוב המקרים, לאחר חשיפה לאירוע טראומתי, גם כאשר קיימת פתולוגיה, האישה תבריא ולא
תפתח .PTSD התסמינים לרוב יחלפו לבד או עם תמיכה ראשונית.

קראי עוד »
חוסן רגשי

אי של שפיות – סדנה לבניית ממד רגשי

כדי שנוכל להגן על עצמנו מפני סכנה פיזית אנו מחפשות ממ"ד – מקום חזק ובטוח. כדי לתת לנפש שלנו מקום בטוח, אנו מחפשות ממ"ד רוחני (מושג של פרופ' לאור) שעוזר לנו להתמודד עם חוסר-ודאות, שינויים בשגרה, והאובדן הגדול. הסדנה הנוכחית תתמקד בבניית ממ"ד רגשי/רוחני/אנרגטי, בו נוכל להרגיש רוגע, ביטחון, תקווה, שפיות, והגעה לחוף מבטחים, למרות המצב המורכב והמציף.

קראי עוד »
תזונה מיטיבה בימי משבר לאומי

תזונה מיטיבה בימי משבר לאומי

בימים קשים ועצובים אלו, אנו נדרשות לדאוג לחוסן ולייצוב העצמי שלנו. אחת הדרכים להגיע לייצוב ורגיעה, היא לייצר לעצמנו שגרה, וזאת גם בכל הקשור לתזונה שלנו. מערכות הגוף שלנו יפעלו בצורה טובה יותר, אם נקפיד להזין אותן בצורה מיטיבה ובשעות קבועות. זה יכול להפחית רמות סטרס ולהפחית בעיות נוספות שעלולות להגיע כשאיננו דואגות לעצמנו. שרית דגן רבינר, הנטורופתית שלנו, ריכזה עבורנו את מה שמומלץ לעשות ואת מה שעדיף להמנע מלעשות בימים אלו.

קראי עוד »
דניאל לוי וינטראוב

ויסות רגשי במלחמה

בשבועות האחרונים אנחנו מתמודדים עם אסון קשה, מורכב וכבד מנשוא. ההתמודדות עם שגרת המלחמה המלווה בחוסר ודאות, מראות קשים, בשורות וידיעות קשות וטראומתיות, אובדנים רבים, היא מורכבת מאוד לנפש שלנו ומשפיעה עלינו בדרכים שונות. טבעי, שלאור המצב נהיה יותר פגיעים לרגשות קשים ומורכבים. הגיוני שמצב הרוח, השינה, והתיאבון ישתנו. תיתכן החמרה של מצבים נפשיים כמו למשל ייתכן שאם יש לך נטייה לחרדה היא תגבר, ואם יש לך OCD הוא עלול להחמיר

קראי עוד »
מענה נפשי ראשוני במצב חרום

מענה נפשי ראשוני במצב חרום

מלבד לחלוק איתכם את החוויה האישית שלי כאשת מקצוע בשעת חרום לאומי, אפרט על הקווים המנחים למגעים ראשוניים עם הפונים, אסביר כיצד פועל המוח שלנו בזמן מצוקה, מה הם המנגנונים הפיזיולוגיים, ובעזרת אילו מיומנויות קרקוע וייצוב ניתן להיות בטווח "חלון הסיבולת" המאפשר תפקוד מיטבי. אציג ואפרט את הכלים השונים שיכולים לשמש אותנו לייצוב וויסות עצמי. לסיום אספר על המקרים שפגשתי בעת התנדבותי עם המפונים.

קראי עוד »

מצב רוח

Mood

קשרים בריאים

קשרים בריאים – תרתי משמע !

יחסים בין אישיים טובים מקושרים באופן חיובי לכל מדד של בריאות, זאת – בעוד הבדידות גורמת לנו להיות חולים, פגיעים, כאובים ובעלי תוחלת חיים קצרה יותר.
מחקרים מצביעים יותר ויותר על כך שהקשרים האיכותיים שלנו חשובים יותר מכל שיטת תזונה, תוסף מזון או אימון גופני. ובמיוחד עבור נשים!
כיצד קשורה בריאותנו החברתית לבריאות הגוף והנפש שלנו?

קראי עוד »
טרום גיל המעבר

דיכאון או מצב רוח ירוד

אצלינו ב Womena הנושא העיקרי שעולה ומהווה חלק משמעותי מאיכות החיים של נשים שפונות אלינו הוא נושא מצבי הרוח שלנו כנשים. לאחר תקופת החגים הארוכה, מהנה, משחררת, ממלאה, מתישה וכל מה שביניהם, אנחנו פותחות שנה חדשה. יש רצון להרגיש בריאות, שמחה, סיפוק, יציבות, שלווה וחוסן נפשי בפני האתגרים שהחיים מזמנים לנו.

קראי עוד »
יוגה לנערות

פעילות גופנית – בריאות לגוף ולנפש

ד"ר קלי מק'גוניגל (Dr. Kelly McConigal), פסיכולוגית רפואית יצרה את התירגול על בסיס תנועות אשר נמצאו כיעילות בשיפור מצב הרוח.
בספרה The Joy of Movement, היא משתפת במחקרים וסיפורים על השפעת התנועה וספורט על אנשים בתרבויות שונות בעולם. היא חוקרת מה הוא היתרון האבולוציוני של פעילות גופנית ומדוע דווקה פעילות יותר מתונה אך ממושכת יכולה להשפיעה עלינו בצורה יותר טובה.

קראי עוד »
דיכאון לאחר לידה

דיכאון לאחר לידה

אם את חווה עצב עמוק יחד עם רגזנות או חרדה, חוסר הנאה, ערך עצמי ירוד ואשמה, קושי להתחבר רגשית וחוסר אונים בטיפול בתינוק.ת שלך, קושי רב להתרכז ולקבל החלטות, לזמן ממושך אחרי הלידה ואף מחמיר, ייתכן שאת חווה דיכאון אחרי לידה.

קראי עוד »

חוסן נפשי

Mental strength

ערפול מוחי - BRAIN FOG

ערפול מוחי בגיל המעבר

האם פעם הכנסת את המפתחות למקרר במקום החלב? או אולי חיפשת את המשקפיים אשר מונחות לך על הראש? בעיות זיכרון וריכוז הן תסמין מרכזי של גיל המעבר, ויש להן מונח ספציפי: ערפול מוחי – Brain Fog. בכתבה זו נציף את הבעיה, ונעלה את האספקטים הפסיכולוגיים הקשורים בה. ולסיום נציע דרכי התמודדות.

קראי עוד »
שירים בימי משבר

שירים בימי משבר

ברגעי חושך אלו, אנו מגלות שישנן נשים, נשים משוררות, המביעות בשפע מילותיהן ושיריהן את אותן מחשבות שנצרנו בנפשנו ולא ידענו או יכולנו לבטא. הכח המרפא והמרגיע של השירים בשעת משבר עושה חסד עם כולנו, ומשמש דרך נוספת להתמודדות עם מצבי דחק.

קראי עוד »

טיפים לוויסות וייצוב עצמי בזמן משבר

בתוך כל הכאב והעצב העצום של התקופה הטראומתית, עולות שאלות חשובות: מה יכול לתת לי יציבות עכשיו? מה יכול לעזור לי לווסת את עוצמות הרגש והתחושות הקיצוניות בגוף? מסתבר שיש לנו כוחות עצומים להתמודד עם מצבים לא נורמליים. הימים האחרונים בהחלט לא נחשבים לנורמליים. אפשר לומר שתקופת הקורונה גם עשתה לנו סטאג’ להתמודדות עם איום והתמודדות עם אי-ודאות.

קראי עוד »
לא טוב היות החולה לבדו

לא טוב היות החולה לבדו

מה קורה לזוגיות בזמן התמודדות עם מחלה? ואיך ההתמודדות עם מחלה מושפעת מטיב הזוגיות? ומה הקשר בין זוגיות לבין סגנון התקשרות בין בני הזוג?
אנחנו מכירים מצבים בהם אנשים המתמודדים עם חולי מגיעים לטיפול עם בן/בת זוג או לבד. לעתים, אנשי הצוות שואלים האם הגעת לבד? ישנם גם מצבים ששני בני הזוג נמצאים, אך ניכר הריחוק או הבדידות שלהם. לצד זה, הזוגות שתומכים אחד בשני, מעוררים בנו שמחה בלב ותחושה של רוגע.

קראי עוד »
מעגל נשים

מעגלי נשים

התרבות שלנו מנתבת אותנו לפירוד, שיוצר תחושת חוסר שייכות וחוסר השתייכות, ורובינו צועדות בחיים מתוך תחושה של ניתוק ממקורות הכוח שלנו, חוסר נראות וחוסר משמעות.
אז מה עושות?
אחת הדרכים היפות ל"טעינת מצברים" היא מעגל נשי. לא מדובר על מפגש חברות – שהוא נפלא ובעל ערך עצום – אלא על מפגש מסוג אחר, אשר מהווה סוג של טקס.

קראי עוד »
התפעמות ופליאה

התפעמות ופליאה – וכיצד הן משפרות את בריאותנו

רבות מאיתנו מכירות את תחושת ההתפעמות והפליאה כאשר אנו פוגשות ארוע מעורר השתאות והתרגשות, כמו צעדיו הראשונים של ילד, הופעת הקשת בענן, מחווה של חסד ונתינה או שיר מרגש ששמענו…
מסתבר שתחושות אלו של השתאות, התפעלות והיקסמות משפיעות על בריאותנו הפיזית והנפשית.
ראו כיצד ומדוע כדאי לנו לחפש את המופלא וליצור במו ידינו את רגעי החסד וההתפעמות שבחיינו…

קראי עוד »

בין שמיים לארץ

לפעמים צריך להגיע למצבי אי וודאות, לטפס מעלה או לעבור במנהרה בדרך לאור, לבחור להתחכך בפחד כי אחרת לא נתאמן בליפול, בחוסר שליטה. ככה אני מחזקת את שריר החוסן הפנימי והמסוגלות. (אפשר גם לקחת כדור שינה, כדור הרגעה ועוד כדור שינה- נכון. אבל הרי בחרתי להיות שם, כדי להתאמן….). לפעמים מצבי הוודאות אינם בחירה שלי בהכרח. פשוט קורים.

קראי עוד »

חוסן פיזי

physical strength

רצפת האגן

סוף סוף יש התייחסות לחשיבות של רצפת האגן

נשים ישראליות חוות לא מעט בעיות בתפקוד רצפת האגן. כמו ביחס לכל כך הרבה חלקים בגופנו, כל עוד אנחנו לא חוות שינוי כמו אי נוחות, דליפה או צניחת איברים, רובינו פחות מחוברות לרצפת האגן שלנו. טוב, חוץ מכמה בנות מזל, מורות ליוגה ופילאטיס או פיזיותרפיסטיות רצפת אגן.
לכן, יש חשיבות רבה להנגשת ידע בנושא זה.

קראי עוד »
מאכלים-לחיזוק-המערכת-החיסונים

המלצות לשמירה על מערכת החיסונית בימי החורף

מאכלים טובים בחורף ולחיזוק מערכת החיסון.
החורף כבר כאן, מצרפת מעט מידע איך לשמור על מערכת החיסון שלנו בתקופה הזו:
1. שינה איכותית – הקפידו על 7 שעות שינה לפחות. וותרו על מסכים לפחות שעה לפני הכניסה למיטה. מתקשות להירדם? הקשיבו או תרגלו מדיטציה ונשימות לפני השינה.

קראי עוד »
חיסון עצמי

איך לחסן את עצמי ?

יש דרכים שונות להתחסן- חלקן מבוססות מחקר, חלקן מוכרות או מובנות מאליהן וחלקן פחות. למשל, שימוש בהומור בשבילי הוא כלי להתמודד, ליצור חוסן. או הרגל של הוקרת תודה על היש, להתמקד במה שעובד. עוד דרכים, כמו, לייצר איים של וודאות בתוך אי-וודאות, להגביר שמחה וחיוביות, לצאת לטבע ("מילוי מצברים ירוק"), לעזור לאחרים שזקוקים לעזרה, להפחית מידע שלא תורם לי, להפחית השקעת אנרגיה בכעס, שיפוטיות וביקורת. להבין מה בשליטתי ומה לא. ואם כבר שליטה- לכוון במודע את תשומת הלב שלי למקום אותו אני רוצה להצמיח ולחזק. "מה שמואר צומח"- המקום עליו אניח את תשומת הלב שלי- זה המקום שיתרחב ויצמח.

קראי עוד »
המערכת החיסונית בראי הרפואה הסינית

המערכת החיסונית בראי הרפואה הסינית

ברפואה הסינית, מערכת החיסון שלנו נקראת wei qi בתרגום לעברית, הצ'י המגן. זהו קו ההגנה הראשון שלנו, הזורם בשכבות החיצוניות שעל פני העור ונפגש עם כל פתוגן (מחולל מחלה) שמגיע. מדובר באספקט יותר יאנגי של הגוף (יאנג = האנרגיה המקושרת יותר לחום, תנועה, ועוד) והוא נשלט על ידי הריאות, האחראיות על הויסות וההפצה שלו בגוף. אם שרדתם עד פה, כבר מגיעה לכם מדליה או לפחות תעודת הערכה לשלב ראשון בלימודי רפואה סינית????????. ממשיכים…

קראי עוד »

שינה

Sleep

תזונה נכונה לשינה טובה

לאלה מאיתנו שנוהגות ללכת לישון מאוחר כדאי לדעת שבין השעות 22:00 ל 02:00 בלילה אנו מייצרים את הכמות הגבוהה ביותר של מלטונין. שמשפיע על ייצור HGH) human growth hormone) המסייע לגופנו לשרוף שומן, לתקן קולגן, לחדש רקמות גוף, לשפר צפיפות עצם, לשפר חיסוניות ולתקן תאים. לכן כדאי להקדים ללכת לישון אם אתן רוצות להרוויח את כל הטוב הזה????

קראי עוד »
קושי להירדם

קושי להירדם אצל נשים

איכות השינה יכולה להשתנות מסיבות שונות אצל נשים. למשל כאבי מחזור, הריון, הורות – יקיצות בגלל תינוק או ילד שמפחד מהחושך. למעשה קשיי שינה הם אחת התופעות הכי נפוצות של גיל המעבר, בין היתר בעקבות שינויים הורמונליים, גלי חום והזעות לילה. אז מה עושים ? להלן מספר מאת ד"ר רומי אנגל עצות לשינה טובה יותר

קראי עוד »

מיניות ואהבה

sexuality & Love

פות נשי

אורגזמה נשית

אורגזמה – עונג וריגוש, חוויה ייחודית גופנית ונפשית בה התודעה כולה מתמקדת ברגע הזה בהנאה העצומה ועליית הרוח. תחושה זו יוצרת מצב של ערפול הכרה ומלווה לרוב בהתכווצויות מקוצבות ובלתי רצוניות של השרירים ברצפת האגן, שריר הרחם וסוגר פי הטבעת

קראי עוד »

שיחה על שפה, מחזוריות ומיניות

נושא המעסיק נשים רבות וגם אותי כפסיכולוגית רפואית הוא חוויית הכאב וחוסר הנוחות בעת קיום יחסי מין.
פגשתי נשים רבות אשר חוות כאב זה כתוצאה מריחוק מגופן וקושי בחיבור למיניותן, חלקן נשים צעירות, אשר לא זכו לעבור ליווי או תמיכה סביב גיל קבלת המחזור, עניין אשר אולי תורם לנושא.
כיצד את והגישה הגינקוסופית מתייחסות לנושא זה?

קראי עוד »
חשק מיני

חשק מיני בגיל המעבר

"גיל המעבר, הוא גיל של הפסקת חיי מין" – האמירה הזאת נשמעת הרבה הן מנשים והן מגברים באותה מידה. היא הפכה לסוג של אקסיומה שלא ניתן להפריך אותה. כאשת מקצוע, אני פוגשת הרבה נשים וגברים בגילאים שונים. חלקם מאבדים עניין וחשק למין ומיניות בשלבים שונים של חייהם, לא בהכרח עם גיל המעבר או הזקנה. אלא עקב שינויים רגשיים, פיזיים, כתולדה של יחסים זוגיים או אי נוכחות של קשר.

קראי עוד »

בריאות העצם

bone health

פעילות גופנית

התייחסות גוף-נפש של מרכז וומאנה לבריאות האישה בנושא בריאות העצם

כפסיכולוגית רפואית, אני יודעת, הן באופן אישי והן מבחינה מקצועית, את התפקיד הגדול שממלאת הבריאות הגופנית בכלל, ובריאות העצם בפרט, בתרומתה לכוח גופני, ליציבות ולאיזון בחיי האישה. יחד, גורמים אלה תורמים לתחושת העצמאות ולרווחה הנפשית. קיבלתי על כך תזכורת חוזרת בסתיו שעבר כשנפצעתי בירך בזמן פעילות של סקי מים. לא רק שחשתי כאב רב, אלא גם לא יכולתי לעסוק בכמה מפעילויות הספורט היומיומיות האהובות עליי.

קראי עוד »
בריאות העצם - חתירה

טיפים לשמירה על בריאות העצם

העצמות שלך משתנות ללא הרף. בגיל צעיר, קצב גידול תאי העצם עולה על קצב הריסתם, ​​ומסת העצם שלך גדלה. רוב האנשים מגיעים לשיא מסת העצם בסביבות גיל 30. לאחר מכן, מסת העצם מתחילה לרדת בהדרגה, אך בכל זאת קיימות הרבה דרכים לפעול כדי לשמור על בריאות העצם לאורך החיים.
בואי נראה כיצד לפעול!

קראי עוד »
נשים יוגה

יוגה שומרת על מבנה עצם חזק ובריא

עצם היא רקמה חיה ומשתנה המושפעת מדפוסי תנועה, מצב רגשי, טראומות ועוד. יוגה מותאמת שומרת על מבנה עצם חזק ובריא. יוגה היא דרך המציעה הסתכלות רב ממדית על הגוף ועל הקשר בינו לבין הנפש. אימון יוגה מווסת את מערכות הגוף, ויוצר חיבור וסינרגיה בין רבדי הגוף. אימון יוגה הדרגתי מחזק ובונה עצם, ובו זמנית מחזק תחושת עצמי. ככל שהגיל עולה, הסיכוי לירידה בצפיפות העצם גדל. מומלץ להמשיך להניע את הגוף באופן מותאם לכל אישה.

קראי עוד »

חשיבות הסידן לבריאות העצם שלנו

מה חשיבות מקורות הסידן לבריאות העצם שלנו?
מהם תפקידי הסידן? כמה צריך לצרוך ממנו? אילו מזונות עשירים במיוחד בסידן? האם ניתן להגיע לצריכת סידן עודפת? מאילו מקורות נוספים ניתן לצרוך סידן והשלמות המסייעות לספיגה מיטבית שלו?
תשובות לכל השאלות האלו, כולל מתכון לעוגה עשירה בסידן, תמצאו במאמר. קריאה נעימה !

קראי עוד »
בריאות העצם. ברך מבפנים

אוסטאופורוזיס: האם ניתן לשפר עמדות ?

כל עליה קטנה במדדי DXA (מדד צפיפות העצם) של 2%-4% מורידה את הסיכון לשבר ב- 42%-59% ביחס למצב הקודם. זהו נתון חשוב! כל שינוי קטן מוביל לשינוי בסכנה לשבר ולכן מוביל לשיפור באיכות החיים. אז איך אני צריכה להתנהל אם אני רוצה למנוע או לחיות טוב יותר עם אוסטאופורוזיס? לפי נייר העמדה שיצא בבריטניה במאי 2022, שלושת המרכיבים לשמירה על בריאות העצם ומניעת שברים הם: פעילות חזקה, יציבה וישרה.

קראי עוד »
מאמץ לבריאות העצם

עצם עוצמה וכוח

מסת העצם הבסיסית שלנו נבנית עד סיום גיל ההתבגרות, כלומר סוף שנות העשרה. משם והלאה, בהדרגה היא הולכת ויורדת. המזל הגדול שיש הרבה מה לעשות כדי לשפר את בריאות העצם שלנו ושל האהובים עלינו. עוצמת העצם והיציבות שלנו היא בידינו ועל אחריותנו.

קראי עוד »
בריאות העצם - דלדול העצם

זהו עצם העניין ! בריאות העצם בהתייחסות רב תחומית

מפגש זום רב תחומי בנושא דלדול העצם בגיל המעבר ובכלל.

בריאות העצם הוא אחד הנושאים החשובים בבריאות האישה, ובגיל המעבר בפרט.

שוחחנו על הדרכים השונות לשמר את בריאות העצם.

בחנו כיצד כל אחת יכולה לחזק ולשפר את בריאותה. מה חשיבות הטיפול? אלו הם הכלים העומדים לרשותנו?

ובסוף הלייב, למדנו כמה תרגילים התורמים לבריאות העצם !!!

קראי עוד »

אורוגניטלי

Urogenital

דליפת שתן אצל נשים

נראה כי למרות שדליפת שתן היא תופעה שכיחה מאוד שסובלות ממנה נשים רבות בעיקר בתקופת ההריון וגיל המעבר, ישנו קושי לשוחח ולהכיר בקיומה.
ריכזנו עבורכן ארבע גישות טיפול לבעיה נפוצה זובמאמר זה ננסה להציג בפניכן ארבע גישות לטיפול בתופעה השכיחה של דליפת שתן

קראי עוד »

כל המאמרים

All articles

תפריט נגישות

השאירי פרטים ונחזור אלייך

Thank you

סובלת מחרדות ? ייעוץ נפשי ללא עלות